Att ha ett barnvänligt hem betyder inte tråkig inredning med inplastade möbler. Ett barnvänligt hem behöver nödvändigtvis inte vara fult. Det finns exempelvis många fina mattor som passar bra med barn. En rund matta i vardagsrummet eller i köket i något härligt mönster eller färg som inte är allt för smutsgrann är perfekt att investera i. Det finns flera olika mönster och färger att välja mellan. Släta mattor är ett bra val. Bomullsmattor och slitstarka mattor i ull är perfekt när det finns barn i hushållet. Om mattan ligger löst utan en möbel på är det bra att lägga ett glidskydd under mattan. Både vuxna och barn kan halka och göra sig illa på en matta som lätt glider. Det är inte heller kul att snubbla över en ihopskrynklad matta.

 

Välj en soffa med avtagbar klädsel

Bara för att du har barn behöver du inte ha en ful gammal soffa. Det finns massor med härliga och fräscha soffor att köpa. Det bästa är att försöka hitta en soffa som har avtagbar klädsel som du själv kan tvätta. Det får gärna vara ett slitstarkt tyg. Om tyget går att ta av kan du tvätta det vid behov och i värsta fall behöver du bara byta ut klädseln om olyckan i soffan är omfattande. En vit soffa är inte att föredra, speciellt om du har småbarn. Mörka färger är generellt bra på möbler.

Satsa på dold förvaring

Att trampa på legobitar och andra leksaker är inte roligt, speciellt inte på natten eller på morgonen. För att undvika att ha leksaker överallt är ett smart knep att ha möbler med dold förvaring. Det är enkelt att bara slänga ner leksakerna i en sittpuff. Det finns även snygga förvaringslådor som du kan ha som inredningsdetaljer och som leksaksförvaring. Barn har en tendens att hänga på möbler, speciellt när de ska börja gå. Därför kan det vara värt att inreda med ett stabilt soffbord som står både tungt och stadigt. Att ha ett runt soffbord är också bra eftersom barn också har en tendens att ramla. Då finns inga vassa hörn att göra sig illa på. Under det runda soffbordet passar det perfekt med en rund härlig matta. Försök tänka utanför boxen och var kreativ när hemmet ska inredas barnvänligt.