Det går att ordna ett barnkalas på flera olika sätt och ett lyckat kalas behöver varken vara dyrt eller detaljplanerat. Många gånger kan faktiskt det okomplicerade barnkalaset vara det som blir mest lyckat. Men att planera hur många som ska komma och om det ska vara något tema är bra att göra i god tid innan. Barnet självt har säkert en massa idéer när det kommer till tema och lekar.

Dekorationer och fika

På ett kalas är fika ett givet inslag. Men du behöver inte ta dig vatten över huvudet när det gäller fika. Hitta något som födelsedagsbarnet vill ha och som är lätt att servera. Du behöver inte heller ha flera sorters kakor. En del vill bjuda på något mer matigt men det är absolut inget måste. Det beror mycket på vilken tid kalaset är på dagen om det kan behövas mat eller inte. Om kalaset har ett tema är det roligt om maten och fikat följer temat. Att dekorera hemmet eller lokalen med lite ballonger, girlanger och serpentiner kan vara trevligt. Det är både enkelt och billigt. På bordet är en duk trevligt att ha. Det finns färdiga kalaspaket att beställa om du vill göra det enkelt. Om kalaset har ett tema bör dekorationerna vara i enlighet med det.

Godispåsen är ett viktigt inslag

Godispåsar är också något som nästintill alla barn vill ha på kalas. Det är ibland höjdpunkten på hela kalaset. Om det finns ett bestämt tema är det roligt om innehållet går i samma linje som det. Det är enkelt att köpa lösgodis och fördela i påsar. När påsarna ska fördelas kan det göras på olika sätt. Att göra en skattjakt eller fiskedamm är vanligt och enkelt för dig som förälder.

Lekar som passar på kalas

När det gäller lekar brukar små barn inte behöva så mycket uppstyrda lekar. Större barn brukar däremot vilja ha några förbestämda lekar. Några bra lekar som passar på kalas är dansstopp, musikquiz och ballongjakten. Alla former av pyssel brukar också vara uppskattat. Det viktigaste på kalaset är att alla har roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *