För många innebär pensioneringen betydligt mindre pengar att leva på varje månad, vilket är en svår situation att tackla för de flesta. Det är en stor omställning om du varit van vid en bättre ekonomi, men det finns olika lösningar som inte behöver innebära mer svårigheter utan snarare kan bli roliga inslag i vardagen.

Botanisera bland rabattkoder

Oavsett vid vilken ålder det händer är det inte lätt med inskränkningar i ekonomin, och det kan behövas både en och två omställningar i ditt tänk och dina rutiner för att hantera den nya situationen. Däremot behöver inte de här förändringarna alltid innebära något jobbigt – om du inte går in i det hela med inställningen att det är väldigt jobbigt, förstås. För dig som pensionär finns till exempel ett stort utbud av pensionärsrabatt du kan ta del av, både i fysiska butiker och online, men även om du till exempel ska åka buss och tåg. På nätet finns olika hemsidor där en mängd rabatter, med fokus på just pensionärer, har samlats på ett och samma ställe för att göra det enklare för dig. Efter att du har registrerat dig på sidan kan du välja mellan rabatter på allt från mobilabonnemang och matkassar till apoteksprodukter och resor. Gör du det här till en ny vana kan det hjälpa dig att spara pengar varje månad; pengar du kan använda till något speciellt eller bara fortsätta spara för de dagar du behöver lite extra.

Glöm inte bort sociala medier

Kanske är du intresserad av sociala medier, även fast du är pensionär? Vad roligt, för även där kan du följa flera av de hemsidor som erbjuder rabattkoder. Då kan du få uppdateringar och information om deras erbjudanden även där, och inte enbart på hemsidan. Eftersom internet är så lättillgängligt för nästan alla idag är det aldrig risk att du missar några spännande rabatter, utan det är bara att kolla av dina sociala medier alternativt gå in på hemsidan. Utöver pensionärsrabatter finns det många fler sätt att spara pengar på, som kan utöka månadskassan lite mer. Tänk på hur du bor och vad du äter, kanske är det något du kan ändra som passar dig bättre som ditt liv ser ut idag? Levnadsstandard och näringsintag behöver inte bli sämre bara för att du genomför en förändring; du behöver bara fundera lite och hitta en annan typ av balans – som kanske dessutom får dig att må ännu bättre än du gör idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *