Förr kunde föräldrar ganska enkelt fundera på familjens situation och trygga sitt barns framtid. Idag är det annorlunda. Klimatkrisen är här och vi behöver alla vara en del i att hantera den för att rädda framtiden åt våra barn.

Sedan förindustriell tid har temperaturen ökat med 1 grad. Målet för att rädda mänskligheten är max 1,5 grader, och även vid 1,5 graders ökning kommer våra ekosystem att få helt andra beteenden. Ekosystem och korallrev överlever inte 2 graders ökning.

Barnens framtid i våra händer

Det räcker inte längre att planera för att barnen ska kunna bo i ett bra område – mycket mer än så händer i vår omvärld. Kanske ska familjen cykla mer och åka mindre bil, eller så säljer man fossilbilen och skaffar sig elbil. Man kanske sätter solceller på taket och äter mer ekologiskt eller lokalproducerat – sådant som är viktigt att vi gör för ett bättre klimat.

Det är bra att sätta sig ner och titta på vilken klimatpåverkan familjen som enhet har. Vi kanske ska börja handla mera begagnat, återanvända och reparera saker som går sönder. Allt detta är bra att integrera barnen i så att de växer upp med en förståelse för att vi gemensamt behöver ta hand om vår värld om vi vill ha den kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *