I skrivande stund så är det inte särskilt länge kvar till hösten. På hösten börjar barnen i skolan eller förskolan och föräldrarna går tillbaka till jobbet. Alla föräldrar vet att med skolstarten kommer förkylningar, men trots det är det många som glömmer bort att det går att förebygga sjukdomar genom att boosta immunförsvaret. I det här inlägget kommer du att få några tips på saker du kan göra för att förebygga sjukdomar och bygga upp familjens immunförsvar.

Omega 3

Ett bra sätt att bygga upp immunförsvaret är genom att äta extra kosttillskott. Ett bra exempel på det är Omega 3. Omega 3 innehåller flera ämnen som kroppen behöver för att vi ska må bra och vara friska. Bland annat så är det bra för vårt immunförsvar. Det finns Omega 3 för barn och vuxna som du kan köpa på ditt närmsta apotek eller i en hälsokostbutik.

Boosta med C-vitamin

Ända sedan barnsben får vi höra att C-vitamin är bra för oss när hösten och vintern kommer. Det är för att c-vitamin behövs för att vår ämnesomsättning ska fungera som den ska. Det bästa du kan göra är att se till att det finns mycket frukt och grönsaker hemma eftersom citrusfrukter, paprika och och brysselkål innehåller stora mängder av just c-vitamin. Men du kan också köpa c-vitamin att äta som extra kosttillskott. Du kan köpa c-vitamin på ditt närmsta apotek eller i en hälsokostbutik.

Ät mer varierat

Förutom att det finns flera bra kosttillskott och vitaminer som din familj kan äta för att ni ska bygga upp ert immunförsvar, så kan ni förebygga sjukdomar och boosta immunförsvaret med maten ni äter. För att kroppen ska få i sig alla de ämnen den behöver för att vi ska må bra, är det viktigt att ni äter en varierad kost. Det är lätt att man lagar samma mat om och om igen för att det går snabbt och är den mat som uppskattas bäst av barnen. Men det absolut bästa ni kan göra för att boosta ert immunförsvar är att se till att äta en varierad kost. För att äta en varierad kost krävs det en del planering. Därför ska ni föräldrar sätta er ner och försöka planera måltiderna så gott ni kan för att på så sätt se till att ni äter en varierad kost.

Rör på er

Förutom att ni kan äta er till ett bättre immunförsvar är det också viktigt att ni kommer ihåg att röra på er. Regelbunden fysisk aktivitet är viktigt för att kroppen ska må bra. Ni kan till exempel sätta ihop roliga träningspass som ni utför tillsammans med barnen. Men det kan också handla om att ni ger er ut i naturen och vandrar eller går på promenad. Det viktiga är inte vad ni gör för att träna, utan att det överhuvudtaget blir av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *