Halloween är en högtid som är stor i USA och som har fått fäste även här i Sverige. Numer är det väldigt vanligt att svenskar firar halloween genom att ha en fest eller liknande. Många barn gillar att gå bus eller godis till grannarna. Snart är hösten här och det smäller bara till så är det halloween. Det är en bra idé att beställa halloweendräkter och dekorationer i tid om du ska anordna en halloweenfest. Både vuxna och barn brukar tycka om att klä ut sig.

Maskeradfest är roligt på halloween

När du ska anordna en halloweenfest är det även bra att vara ute i god tid. Det kan vara en bra idé att kolla med vänner och familj att de är lediga den aktuella dagen så ingen annan också planerar att ha fest samtidigt. Barnen brukar tycka att halloweenfester är roliga så det kan vara kul att involvera dem i förberedelserna. Gör en läskig inbjudan tillsammans med barnen och skriv där all nödvändig information som gästerna kan tänkas behöva veta. Allt från om du planerar en maskerad till om du vill att gästerna ska ta med sig något speciellt. Om du vill ha en maskeradfest kan du ha en tävling där den bäst klädda får ett pris. Var noga med att skriva i inbjudan om det är en vuxenfest eller om barn är välkomna.

Dekorationer är viktigt på en halloweenfest

När du ska dekorera inför festen kan du med rätt enkla medel skapa en kuslig stämning på festen. Ett par sopsäckar och spindelnät kan få oanade effekter på ett rum. Förutom sopsäckar kan du även hänga upp vita lakan i fönstren. Att göra siluetter av spöken och sätta framför lampor är också effektivt och enkelt. Att lägga lite extra krut på kusliga drinkar och snacks brukar vara både uppskattat och bidra till den kusliga stämningen. Du kan också ändra etiketterna på läskflaskor och ölflaskor till råttgift, häxdryck och så vidare. Att förbereda några lekar brukar också vara ett roligt inslag på festen. Det finns bra och roliga lekar som exempelvis spökvandring, musikquiz eller femkamp.

Bestäm vad du ska bjuda på

Du kan välja att antingen bjuda på mat eller bara snacks. Om du vill bjuda på mat kan du antingen ha sittande middag eller mer mingelmat. Buffé kan du ha om du vill ha långbord men du kan även låta gästerna sprida ut sig på lämpliga ställen. Anpassa festen efter vilken typ av fest det är. Om barn är välkomna kan det vara roligt för dem att det läggs lite extra fokus på dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *