Att ha tid för sig själv är något som många föräldrar har brist på. Oavsett hur din situation ser ut är det viktigt att du tar dig tiden att ta hand om dig själv. Att ha egentid är ett bra sätt att återhämta sig och samla energi, vilket är viktigt för att du ska må bra. Det spelar ingen roll om det handlar om tio minuter per dag eller ett par timmar. Det viktigaste är att du gör det. I det här inlägget kommer du att få några tips på saker du kan göra under din egentid. Men innan vi går in på tipsen behöver du förstå att för att få egentid måste du ta dig tiden. Det bästa du kan göra är att planera in egentid och prioritera i din kalender så att du har möjligheten att få lite tid för dig själv och dina intressen så ofta du behöver.

Lyssna på något du gillar

Ett bra sätt att koppla bort från dina vardagsbekymmer är genom att lyssna på något. Vad du väljer att lyssna på är helt upp till dig. Det kan vara en ljudbok, podcast, musik eller radio. För att vara säker på att du inte blir störd skulle vi rekommendera att du använder ett par hörlurar. Det finns ett flertal varianter på hörlurar att välja bland. Till exempel in ear hörlurar, vilket är hörlurar beståendes av hörsnäckor som sitter i örat och over ear-hörlurar som sitter på örat.

Ta hand om dig

Något annat du kan göra är att ta hand om dig själv. Det kan handla om att ta en dusch eller ett bad eller att sköta om din hud, färga håret eller meditera. Att ta hand om sig själv är ett bra sätt att få egentid och du vinner ju på det eftersom det resulterar i att du mår bättre och känner dig mer attraktiv rent fysiskt. Därför ska du se till att ta hand om dig själv.

Motion

Ett annat bra sätt att få egentid är genom motion. Att anstränga kroppen får oss att må bättre psykiskt eftersom kroppen släpper ifrån sig lyckohormoner som får oss att må bra när vi rör på oss. Dessutom är träning av olika former bra för att hålla kroppen stark och frisk. Det spelar ingen roll om du föredrar att yoga, promenera, gymma, spela fotboll eller padel. Det viktigaste är att du rör på dig. Att ta en kort promenad kan göra en stor skillnad i ditt välmående och det är ett bra sätt att fly undan fältet en stund och därmed få egentid.

Serier eller filmer

Att sätta oss i soffan eller i sängen framför en bra serie eller film är ett annat bra sätt att få egentid. Att se en serie eller en film du tycker om kan vara ett bra sätt för dig att varva ner, men det är också ett sätt att för en stund fokusera på något annat. Dessutom får du en stunds underhållning på köpet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *