Många kan nog hålla med om att det är relativt annorlunda att genomgå en flytt när man är singel och i tjugoårsåldern jämfört med när man har familj med småbarn och är i fyrtioårsåldern. Flyttar man dessutom mellan två hus blir det ett ännu större projekt. Här kommer några tips för att göra flytten smidigare, gladare och så att ni trots allt ska ha lite energi över när ni kommit till ert nya hem.

 

Flyttfirma sparar tid och energi

 

När det kommer till en större flytt är planering A och O; ju bättre planering desto bättre överblick, och med en bra start kommer resten av flytten gå betydligt smidigare. Ett av de första besluten ni behöver ta är om ni vill använda er av en flyttfirma, och vårt allra bästa råd är – ja, gör det! Det kommer vara värt vartenda öre, speciellt om ni har barn i familjen. Flyttfirmor finns över hela landet, men exempelvis en professionell flyttfirma i Borås kommer se till att ni får precis den hjälp ni behöver. Ofta erbjuds både packning, städning, flytt och uppackning; helt beroende på era behov. Men att veta att ni kan få hjälp med i stort sett allt från start till mål kan vara guld värt i många lägen. Beroende på hur mycket ni vill ska ingå i er flytthjälp så frigörs tid för er i familjen, som ni kan lägga på annat. Det kan vara andra delar i flyttprojektet, förberedelser i det nya hemmet eller kanske att helt enkelt åka iväg en sväng och hämta andan. Att spara på energin är värt minst lika mycket som det tuffa arbetet att genomföra en flytt. För även om ni anlitar professionell hjälp är det planering, organisering och logistik som ska ordnas och med en hel familj inblandad kommer det onekligen ta energi. Så underskatta inte värdet i att ta en stund att koppla av med något helt annat ihop med de du älskar, om flytthjälpen innebär att ni får lite tid över.

Bestäm om barnen ska vara delaktiga

Väljer ni att packa själva är det värt väldigt mycket att ta hjälp av organiseringstips från exempelvis nätet, dels för att underlätta själva packningen men också för att uppackningen i det nya hemmet ska gå så smidigt som möjligt. Märk upp lådor och kartonger så att de hamnar i rätt rum från början, och det gäller även vid flytthjälp. Beroende på åldern på era barn kan det också vara bra att avgöra om de är gamla nog att kunna hjälpa till i flytten eller om det underlättar ifall de är ett par dagar hos vänner eller släktingar. Allt handlar om att göra flytten så enkel som möjligt för er alla, och att ha energi kvar när ni väl stiger innanför dörren i ert nya hem. Gör vad som behövs för just er, men att anlita en flyttfirma kan underlätta enormt mycket.